Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Deg:
½ paket jäst
50 g mjölkfritt margarin
1 ägg (kan uteslutas)
1 ½ dl soja el havremjölk
½ tsk salt
6 dl vetemjöl
Färsfyllning:
mjölkfritt margarin till stekning
250 g veg. färs från Hälsans Kök (djupfryst)
1 hackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 grovriven morot
3 msk tomatpuré
4 msk ketchup
1/2 tsk sambal oelek
grönsaksbuljong (pulver)
salt
svartpeppar
ägg el mjölk till penslingen
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet, häll i mjölken och låt vätskan bli fingervarm. Häll lite av vätskan över jästen o lös upp. Häll i resten av vätskan. Rör i ev ägg. Häll i salt o mjöl o blanda ordentligt. Låt jäsa under handduk i 30 min.
Fräs färsen. Tillsätt ev lite vatten.Fräs lök, vitlök o morot mjukt. Blanda i färsen, tomatpuré, ketchup, sambal oelek. Smaka av med salt, peppar och buljong.
Kavla ut degen och tryck ut runda kakor ca 10 cm i diameter. Lägg i ett par matskedar gyllning på varje kaka och vik upp kanterna. Knip ihop kanterna så att ingen fyllning läcker ut. Pensla med vispat ägg el mjölk.
Gräddas på bakplåtspappersklädd plåt i 200 grader ca 15 minuter.