Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Morotspannkaka med skinksås, 4 port

3 ägg
6 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
½ tsk salt
2 morötter
matfett

Till såsen:
150 g kokt skinka
1 dl hackad persilja
3 dl gräddfil
1 krm salt
½ krm vitpeppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa samman äggen i en bunke. Tillsätt mjöl och hälften av mjölken och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och salt.

Skala och riv morötterna. Lägg morotsrivet i smeten. Smörj en långpanna, häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 20-30 min tills pannkakan stelnat och fått färg.

Sås: Skär skinkan i strimlor och hacka persiljan (eller hacka i matberedare). Blanda med gräddfilen. Tillsätt salt och peppar. Kyl pannkakan och skär upp den i portionsbitar.

Servera med den kalla såsen och en god sallad.