Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Förvällning av nässlor
• Skölj nässelskotten väl i flera vatten så att all sand försvinner. Ta bort grova stjälkar, eventuellt rothår eller gräs som kommit med av misstag.
• Koka upp 1 liter vatten med 1-2 tsk salt (till 1 liter nässlor). Lägg nässlorna i det kokande vattnet, låt dem få ett uppkok.
• Sila de förvällda nässlorna i en trådsil, pressa ur det sista vattnet.
• Hacka de förvällda nässlorna och använd dem direkt eller frys in dem i små platta paket.
Torkning av nässlor
• Bred ut nässlorna på ett lakan som läggs på en varm, torr och välventilerad plats.
• Vänd bladen dagligen så att torkningen blir jämn.
• Du kan också breda ut nässlorna på en plåt och torka dem i ugnen på ca 50 graders värme med ugnsluckan på glänt – då torkar de på några timmar.
• Dra av bladen från stjälkarna så snart de är torra och frasiga. Får de sitta för länge pulvriseras de.
• Förvara dem i lufttäta burkar. Gärna mörkt.
Tillbaka>>>