Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Bra att göra av rester på kokt potatis och olika sorters kött/korv använd din fantasi och vad din kyl eller frys kan erbjuda.
1 msk matfett
1–2 st gul lök
5 st potatis, kokt kall
300 g rökt skinka, korv, köttrester, bacon el liknande
4 st ägg
5 msk vatten
2 dl riven ost 17%
2 msk klippt persilja
salt och peppar
Gör så här:
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i matfettet i en stekpanna.
Skala och skär potatisen i tärningar. Blanda ner potatistärningarna med löken i stekpannan.
Skär skinka och/eller korv i tärningar och lägg ner i stekpannan. Öka temperaturen och låtdet steka i ca 5 min.
Vispa under tiden samman ägg, ost, vatten, salt och peppar. Häll smeten över fräset och grädda på medelvärme. Stick med en gaffel så att äggblandningen kan komma ner till botten och gräddas. Omeletten är klar när den stelnat.
Strö över persilja och servera direkt ur stekpannan.
Servera med en sallad hårt bröd och en frukt.