Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Saffranspasta med lax och räkor,
4 port

En lite lyxig pastarätt!

300 g bandpasta
Ca 300 g laxfilé
Ca 500 g räkor med skal
½ gul lök
1 kuvert saffran, 0,5 g
1 msk smör
2 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
1dl vatten + 1 msk maizenamjöl till redning
1 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar
Hackad dill


Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skala och hacka löken.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt den hackade löken och fräs den ett par minuter så den blir blank och guldgul. Stöt saffranet i en mortel med 1 krm salt, låt det fräsa med.

Tillsätt vatten och fiskbuljongtärning. Låt koka några minuter. Blanda samman vatten och maizena till redningen tillsätt i en fin stråle under omrörning.
Skär laxen fri från ben och skinn. Skär laxköttet i ganska små tärningar. Koka laxtärningarna i vätskan. Tillsätt matlagningsgrädden och vänd sist ner de skalade räkorna.

Lägg upp den nykokta pastan i en vid skål och häll lax- och räksåsen över. Dekorera med hackad dill.