Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Bruschetta med tomatsalsa och mozarella

1 baguette
2 vitlöksklyftor
5 tomater
½ dl färsk dragon
skal och saft från 1 citron
3 msk olivolja
salt, peppar, socker

Garnering:
mozarella
Grön pesto
Ruccola


Gör så här:
Kryssa tomaterna. Koka upp en kastrull med vatten. Doppa tomaterna i 10 sek tag upp dem och spola dem i kallt vatten.

Tag bort skal och kärnhus. Hacka dragonen och blanda med tomatköttet, 1 msk citronsaft, ½ msk citronskal och olivolja. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker (och ev pressad vitlök).

Rosta brödskivorna, gnid dem med vitlök. Ringla ev lite olivolja över bröden. Lägg tomatblandningen på brödet. Lägg på skivad mozarella. Ringla över lite grön pesto.

Grön pesto

1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika
½ dl pinjenötter
½ dl riven parmesan
1-1½ dl olivolja


Gör så här:
Använd matberedare med kniven monterad. Sätt på maskinen på full fart. Lägg i vitlöksklyftan genom matarhålet när maskinen är i gång. Tillsätt pinjenötterna och parmesanosten. Mixa samman. Stanna maskinen och till sätt basilikabladen. Starta maskinen igen. Tillsätt oljan i en fin stråle.