Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Gotlandspannkaka, 6-8 portioner

Gröt:
2 dl grötris
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk smör
8 dl mjölk

Äggsmet:
3 ägg
3 dl grädde
1 paket saffran
1 dl hackad sötmandel
3 msk honung

Servering:
1,5 liter (ca 750 g) salmbär eller hallon, blåbär, björnbär osv
Vispad grädde (2 dl ovispad)


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Koka gröten enligt anvisningar på paketet.

Vispa äggen, rör ner övriga ingredienser i äggen. Blanda gröt och äggsmet. Häll upp den i en smord, ugnssäker form. Grädda i ugn, ca 30 minuter.

Servera Gotlandspannkakan ljummen med rikligt med bär och lite grädde.