Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »8 tunna schnitzlar av kalkon
4 skivor rökt kalkonbröst
ca 50 g gorgonzolaost
Panering:
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk vatten
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm svart eller vitpeppar
smör eller margarin till stekning
Gör så här:
Banka ut schnitzlarna och täck fyra av dem med rökt kalkonkött och ost. Lägg över de resterande schnitzlarna, tryck till och vänd dem i vetemjöl.
Vänd dem därefter i ägg uppvispat med vatten i en tallrik och sist ströbröd kryddat med salt och peppar.
Låt paneringen torka en stund. Stek schnitzlarna i matfett i en stekpanna 3-4 minuter per sida. Paneringen bränns lätt så reglera värmen i god tid.
Servera med klyftpotatis och en blandad sallad.