Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Fiskgryta, 4 portioner

1 gul lök
2 morötter, 150 g
6 potatisar, ca 400 g
1 paket saffran, 0,5g
1 msk smör
2 msk maizenaredning
5 dl fiskbuljong
400 g fiskfilé t ex sej och lax
200 g spenat, hela blad, fryst eller färsk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g skalade räkor, frysta eller färska, ca 250 g räkor med skal
1 dl grovhackad färsk dill


Gör så här:
Skala lök, morötter och potatis. Skär dem i 4 cm långa strimlor, ca ½x½ cm tjocka.

Fräs dem och saffran i matfettet i en gryta några minuter. Strö över maizena. 

Häll över fiskbuljongen och koka upp. Låt koka under lock ca 5-10 minuter. 

Skär fisken i tärningar, 2x2 cm. Lägg ner fisken och spenaten i grytan. 

Låt koka ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner räkor och dill.