Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »1 gul lök
2 morötter, 150 g
6 potatisar, ca 400 g
1 paket saffran, 0,5g
1 msk smör
2 msk maizenaredning
5 dl fiskbuljong
400 g fiskfilé t ex sej och lax
200 g spenat, hela blad, fryst eller färsk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
100 g skalade räkor, frysta eller färska, ca 250 g räkor med skal
1 dl grovhackad färsk dill
Gör så här:
Skala lök, morötter och potatis. Skär dem i 4 cm långa strimlor, ca ½x½ cm tjocka.
Fräs dem och saffran i matfettet i en gryta några minuter. Strö över maizena.
Häll över fiskbuljongen och koka upp. Låt koka under lock ca 5-10 minuter.
Skär fisken i tärningar, 2x2 cm. Lägg ner fisken och spenaten i grytan.
Låt koka ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner räkor och dill.