Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Maggans mumsiga potatissallad

1 kg färsk potatis (fryst el färsk)
1 påse ruccola (ca 100 gr)
3 avocado
1 ask coctailtomater (ca 100 g)
1 röd lök (el salladslök)
10 st rädisor

Dressing:
½ dl olivolja eller rapsolja
½ vit balsamvinäger
1 msk dijonsenap
(1 pressad vitlöksklyfta)
salt
svartpeppar

Att servera till:
Fetaost i bitar
Svarta oliver


Gör så här:
Koka potatisen mjuk i ca 20 min.

Gör under tiden i ordning grönsakerna; dela ruccolan i mindre strimlor, skala och skiva avokadon (el skeda ur den). Halvera coctailtomaterna. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skiva rädisorna

Blanda det skurna i en salladsskål med potatisen (som gärna kan vara hel om den är liten – annars skuren i kvartar. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.

Servera med fetaost i bitar och svarta oliver.