Vinterveckor
Under vintern finns möjligheter till oändliga variationer av grytor, stekar i ugnen och smarriga soppor.
Tillgången på rotfrukter är stor - palsternacka, rotselleri, rödbeta, gulbeta, svartrot, kålrot, rotpersilja, jordärtskocka, majrova… Listan kan göras lång. Rotfrukter är också ett bra alternativ ur ett ekonomiskt perspektiv – det är billigt. Många gånger lagar vi mat som tar lite längre tid på vintern. Att tillaga grytor som står och puttrar på spisen en timme eller två, är plötsligt ett bra sätt att umgås hela familjen.
Ägg är ett stort vitaminpiller under vintern, med alla sina användningsområden. Det är en bra proteinkälla i vinterkylan. Potatis ger dig också många variationsmöjlig-heter – stek, koka, använd i en gratäng eller baka i ugn. Välj en bra sort efter ändamål.
I menyn till vänster hittar du recept och inköpslistor till fem av vinterns veckor. Gå igenom dem vecka för vecka, och börja sedan om igen med dina favoriter.