Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Jordgubbspaj med rabarber 2 port

Pajen är härligt sötsyrlig med rabarber och jordgubbar. Pajen är enkel att laga direkt i formen utan att degen har passerat någon skål. Minimalt med disk och liten arbetsinsats.

2 späda rabarberstjälkar (ca 100 g)
8 jordgubbar (ca 80 g)
2 tsk potatismjöl
1 msk strösocker
2 msk vetemjöl
½ dl havregryn
30 g vit choklad
2 msk flytande matfett

Till servering: 2 dl vaniljglass eller vaniljyoghurt

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala 2 rabarberstjälkar om de är grova. Skär dem i skivor.
  3. Skär 8 jordgubbar i halvor. Dela varje halva ifall de är stora.
  4. Lägg de skurna rabarberstjälkarna och jordgubbshalvorna i en mindre pajform.
  5. Strö över 2 tsk potatismjöl. Blanda.
  6. Strö över: 1 msk strösocker, 2 msk vetemjöl och ½ dl havregryn.
  7. Hacka 30 g vit choklad fint.
  8. Fördela 2 msk flytande margarin över havre- och chokladblandningen.
  9. Ställ pajen i mitten av ugnen. Ställ en timer på 20 minuter. Pajen är klar när den fått fin färg.
  10. Servera pajen varm, ljummen eller kall med 2 dl vaniljglass eller vaniljyoghurt

 

Ett recept från vår GoGlad receptbok. Vill du prova fler recept från GoGlad receptbok så finns de här.