Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Dessertpaj med körsbärstomater

Söta och smakrika körsbärstomater passar väldigt bra i söt smulpaj. Ät pajen tillsamman med t ex vaniljyoghurt. Tomater är botanisk ett bär, och bär brukar vara gott i paj. 

6 port

500 g gula eller röda körsbärstomater, gärna en söt sort
½ dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
ev ½ tsk kanel

Smuldeg:
1 dl vete- eller grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 dl kokos
½ dl farin (brunt socker)
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl flytande matfett (eller 100 g fast)

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Halvera tomaterna och blanda med socker, potatismjöl, vaniljsocker och ev kanel. Lägg blandningen i en pajform.
  3. Blanda ihop mjöl, havregryn, kokos, farin, bakpulver och vaniljsocker. Häll i matfettet och rör ihop till en smuldeg. Använder du fast matfett så smula ner det i degen och blanda till en deg.
  4. Fördela smuldegen över tomatblandningen.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen 15-20 minuter tills den får fin färg.
  6. Servera pajen med yoghurt smaksatt med lite florsocker, vanilj och ev lite citronskal.