Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Mustig potatis- och tomatsallad

Olika varianter av potatissallader kan vi aldrig få för många av, eller hur! Detta är en härligt god sallad med fin mustig smak och härlig färg.

4 portioner

800 g potatis t ex Folva, Sava eller Melody, välj gärna liten potatis eller färskpotatis
2 gula lökar (200 g)
100 g körsbärstomater
1 kruka basilika, färsk (20 g)

Marinad:
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
½ tsk sambal oelek
1½ tsk salt
1 msk rödvinsvinäger
½ dl rapsolja

  1. Koka upp vatten.
  2. Skala potatisen eller skrubba färskpotatisen och dela i bitar.
  3. Lägg potatisen i kokande vatten.
  4. Koka potatisen tills innertemperaturen är max 96°C och ånga av. Eller använd kokt kall, tärnad potatis.
  5. Om potatisen är stor kan den delas på hälften annars är det trevligt att servera en potatissallad med små hela potatisar.
  6. Hacka den gula löken.
  7. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över den varma potatisen.
  8. Vänd ner tomater och sköljd hackad basilika.
  9. Smaka av.

Servera gärna tunt skivad pastrami eller rökt skinka till!

Fotokälla: Svensk Potatis/Björn Tesch

 

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu