Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Piroger är praktisk mat att servera som kvällsmat eller lättare lunch. Den här pirogen har en fyllning av brynt kål och ägg. Degen innehåller både kokt, kall potatis och mjöl som gör degen smidig och lätt att arbeta. Dessutom går det åt lite mindre fett än det gör till andra, mer pajliknande degar.
4 port
75 g kokt kall potatis, skalad (ca 225 g rå potatis med skal)
2 dl vetemjöl
50 g matfett
Fyllning:
½ litet kålhuvud, ca 500 g
Matfett till bryning av kål
1 hårdkokt ägg
Recept- och fotokälla: Svensk potatis /potatis i tiden.
Fotograf: Thomas Carlén
Fler historiska men moderniserade recept finns på potatisitiden.se
Ursprungsrecept källa: Bakrecept med potatis och potatisflingor, år 1914