Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Rostad, varm potatissallad med paprika, lök och balsamvinäger

Potatisrätter med massor av grönsaker som kan ätas till lite av varje - sådana recept får åtminstone aldrig jag nog av. Timjan och balsamvinäger tillsammans med paprika, potatis och lök. Mums!

4 port

600 g skrubbad potatis, gärna färskpotatis – dela normalstora potatisar i ca 4 bitar
1 msk rapsolja
3 paprikor i olika färger, i bitar
2 röda lökar i klyftor
5 skalade vitlöksklyftor i halvor
1 tsk timjan
2 msk balsamvinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

  1. Ugn 225˚C.
  2. Lägg bakplåtspapper på en långpanna.
  3. Lägg olja och potatisbitar i pannan. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  4. Dela paprika, vitlök och lök i bitar.
  5. Lägg in paprika, lök och vitlök i ugnsformen och ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter. Känn på potatisen så den är klar.
  6. Smaka av med salt, peppar, timjan och balsamvinäger. Krydda ev mer.
  7. Servera med t ex gräddfilssås och något gott till. På bilden är det stekt tempeh men kyckling, fisk eller korv fungerar också bra.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu