Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kyckling & Sparris

Sent på våren och under försommaren är det högsäsong för sparris från Sverige! Grillad eller stekt kyckling passar utmärkt till! Servera gärna med nykokt färskpotatis, stekta potatisklyftor, kokta gryn eller ett saftigt bröd.

2 pers.

Kycklingklubba:

2 kycklingklubbor                
½ kruka färsk timjan                                
Rapsolja till stekning
Salt, svartpeppar                        

Tillagning:

  1. Sätt plattan på medelhög värme.
  2. Stek kycklingklubborna med skinnsidan ner tillsammans med timjan.
  3. När skinnet är brunt och frasigt, vänd kycklingen och fortsätt steka tills innertemperaturen nått 82°C.
  4. Salta och peppra.

Kycklingvinge:

2 kycklingvingar
ca ½ dl vetemjöl                      
Salt                                    
½ röd chili eller ½ msk sambal oelek                                  
½ dl rapsolja till stekning                                 

Tillagning:

  1. Mixa chilin med oljan och sila.
  2. Vänd kycklingvingarna i mjölet.
  3. Stek vingarna i chilioljan. Låt oljan droppa av.
  4. Salta.

Smörstekta sparristoppar:

6 grön sparris                      
Smör till stekning
Flingsalt                              

Tillagning:

  1. Hyvla sparrisen och skär i två delar. Spara nederdelarna.
  2. Stek topparna i smör och salta efter smak.

Sparriscrudité:

6 st grön sparris                                         6st

Tillagning:

  1. Hyvla nederdelarna på sparrisen på längden med skalaren
  2. Lägg snabbt i isvatten innan servering.