Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Foto: Lena Djuphammar

Chèvre- & salviafylld potatisrulle

En förrätt som passar alldeles utmärkt till bjudningar under t ex jul- och nyår.
Frasig smördeg med krämig fyllning är en perfekt kombo. Salvians intensiva och peppriga smak passar fint till vilt- och lammkött. Kan också serveras som förrätt på en salladsbädd.

8 port till förrätt, fler om det används som tilltugg

600 g potatis
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
4 plattor smördeg
20 blad färsk salvia
¾ tsk sal
100 g Chevré
25 g smält smör

Skala potatisen och riv den grovt.
Fräs potatisen och vitlöken i smöret.
Tina smördegen enligt förpackningen. Kavla plattorna tunt.
Lägg på potatisfräs, salvia, salt och smulad chèvreost på varje platta.
Rulla ihop och pensla med smält smör.
Grädda i 225° ca 20 minuter.
Skär i bitar och servera direkt.

Källa: Svenskpotatis.se Ur boken ”Potatis – Jordens guld” av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnid.