Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Sparris tillagad på detta sätt passar som förrätt eller på buffé. Köper du färsk sparris så vårda råvaran, krångla inte till det för mycket och låt sparrisen få spela huvudrollen. Sparris är också otroligt god att bara koka ett par minuter och sedan äta med lite olja eller smör.
16-20 färska gröna sparrisar (eller frusen)
Ca 50 g pinjenötter
1 dl finriven smakrik ost, t ex Västerbotten eller Parmesan
2 msk smör- och rapsolja
ev lite nymald peppar
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får lite färg. Passa noga. Häll över dem på en tallrik när de är klara.
Riv osten fint.
Skölj den färska sparrisen och bryt av den nedre delen om den är torr eller trådig.
Smält matfettet i en stekpanna och lägg i sparrisen. Stek till den känns mjuk och fått lite färg. Mal ev över lite peppar (salt behövs vanligen inte eftersom osten ofta är salt).
Lägg upp sparrisen på tallrikar och strö över den rivna osten och pinjenötterna.
Variation: Passar även bra tillsammans med t ex kallrökt eller lufttorkad skinka eller rökt lax.