Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Pasta Puttanesca med Minutfilé
4 portioner
Tillagningstid: 20 minuter
3-4 st Minutfiléer, strimlade
1 1/2 stor gul lök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl svarta oliver, finhackade
8 finhackade sardellfiléer i olja + 1 tsk av oljan
1 dl små kaprisbär, finhackade
1 1/2 burkar krossade tomater
Olivolja
Salt och svartpeppar
500 g valfri pasta
Parmesan eller peccorino till servering
2 dl finhackad persilja
Tillagning
Hetta upp olja i en stor kastrull eller stekpanna. Fräs lök och vitlök mjuka. Lägg i strimlad Minutfilé och stek tills den fått färg. Tillsätt oliver, tomater, kapris, sardeller och olja från sardellerna.
Låt fräsa någon minut och slå sedan på de krossade tomaterna. Låt såsen koka samman i ca 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och svartpeppar. Medan såsen puttrar kokar du pastan. När pastan är klar vänder du ner den tomatsåsen, blanda i persilja och servera genast med riven parmesan. 
Smaklig måltid!