Kyckling i ugn med ljuvlig tomatsås
400 g kycklingfilé
1 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 burk kons coctailtomater á 400 g
1 ask boursinost = ca 80 g
1½ msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk honung
1 tsk salt
2 krm mald svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela varje kycklingfilé på längden i tre ungefär lika stora delar. Lägg dem i en ugnssäker form.
- Skala och hacka den gula löken. Dela chilin på längden, kärna ur och finhacka den.
- Hetta upp ca 1 msk olivolja i en stekpanna, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt hackad gul lök och chili. Fräs på medelvärme någon minut och tillsätt sedan coctailtomaterna, boursinosten och tomatpurén. Tillsätt honung och timjan samt smaka av med salt och peppar. Låt det hela koka ihop under några minuter.
- Häll såsen över kycklingen och gratinera i ugnen ca 15-20 minuter.
- Servera kycklingen i tomatsåsen med bandpasta och en grönsallad.