Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Pannkaka med kantareller, dill och räkor
     Pannkakssmet:
    2 svenska ägg
    5 dl mjölk
    2 dl vetemjöl
    1 tsk salt
    smör att steka i
    Fyllning:
    2 msk smör
    1 msk mjöl
    2 dl mjölk
    2 msk crème fraiche
    1/2 tsk stött dillfrö
    1 dl riven västerbottenost
    6 dl kantareller
    1 charlottenlök
    3 dl skalade räkor
    2 msk dill, skuren
    2 dl riven västerbottenost till gratinering
Gör så här:
Lägg alla ingredienser till pannkakssmeten i en bunke och mixa slät med en stavmixer. Låt smeten svälla 20 minuter innan stekning. Stek sedan tunna pannkakor i smör. Värm ugnen till 200°. Smält smöret till stuvningen i en kastrull och rör ner mjölet. Vispa ner mjölken och låt såsen koka ett par minuter. Tillsätt crème fraiche, dillfrö och ost. Stek kantareller och lök i lite smör och vänd ner i ostsåsen tillsammans med räkor och färsk dill. Fördela fyllningen i pannkakorna och vik ihop. Lägg dem på ett ugnsfast fat och toppa med lite extra riven ost och gratinera i ca 5 minuter. Garnera gärna med extra räkor och dill.