Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Skinkrulle med baconsås

8 portioner

Ingredienser
1 kg skinkstek
3 msk senap
2 tsk örtsalt
1 tsk strösocker
1 tsk lökpulver
1 tsk citronpeppar
50 g smör
150 g ost, skivad
250 g bacon, strimlad
2 msk persilja, finhackad
2 msk örtkryddor, finhackade (oregano, basilika, timjan)
½ purjolök, finstrimlad eller 1 knippa gräslök
2 tsk rosmarin

Du behöver också
bindgarn

Sås
2 gula lökar, hackade
1 ½ msk smör
3 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
2 dl grädde
3 skivor bacon, strimlat
Till servering:
kokt potatis
vinbärssylt eller gelé

Gör så här
Värm ugnen till 175°.

Skär en 2 cm djup skåra längs med hela köttbiten på ovansidan. Vinkla kniven och skär nästan ut till sidan åt båda hållen. Fläk ut köttet till en tunn platta.

Bred på senap och krydda med örtsalt, socker, lökpulver och peppar. Hyvla över smöret med osthyvel, lägg på ost och bacon. Strö över persilja, örtkryddor och purjo.

Rulla ihop skivan som en rulltårta. Bind upp den med bindgarn. Lägg i ugnssäker form och strö över rosmarin.

Stek till innertemperatur är 65°. Låt vila i folie 15 minuter.

Sås
Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt fond, vatten och grädde. Koka upp och koka ihop något. Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Blanda ner hälften i såsen och spara resten till garnering.

Ta bort garnet och skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Strö över baconet och servera med kokt potatis, baconsås, svartvinbärssylt eller gelé.