 |
Foto: Thomas Carlén |
Fiskbullar med kräftsås, kokt ris med gröna ärtor
4 portioner
Ingredienser
2 burk fiskbullar i buljong, á 375 g
ca 150 g kräftstjärtar el räkor
Sås
buljong från fiskbullarna
4 msk vetemjöl
2 dl grädde (valfri sort)
2 msk hummerfond
salt, peppar
2 msk hackad dill
Servera med
Kokt ris blandat med gröna ärtor
Citronklyftor
Gör så här
1. Häll av buljongen från fiskbullarna och häll den i en kastrull. Vispa ut mjölet i fiskbullebuljongen tillsammans med matlagningsgrädde och hummerfond. Koka upp under ständig omrörning. Låt sjuda 3 minuter.
2. Tillsätt fiskbullar och kräftstjärtar och låt de bli ordentligt upphettade. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt dill och servera med kokt ris som blandas med gröna ärtor de sista 2 minuterna av koktiden. Servera gärna med en citronklyfta.