Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Foto: Thomas Carlén
Allt-i-ett-kyckling

4 portioner

Tillagningstid ca 40 min

Ingredienser
3-4 stycken kycklingfiléer
8 dl frysta blandade grönsaker el färska delade ex squash, paprika, champinjoner, rotsaker
1 pkt fetaost = 150 gram
2 dl matyoghurt
2 tsk olivolja
1 krm peppar

4 rostade brödskivor

Marinad
1 pressad citron
2 msk rapsolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk torkad timjan
2 krm salt
2 krm peppar

Gör så här
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Dela filéerna i mindre bitar.
3. Lägg kycklingfiléerna i en skål.
4. Häll i pressad citron, rapsolja, pressad vitlök, timjan, salt och peppar.
5. Rör om så att kycklingarna blir kryddade.
6. Lägg kycklingen i en ugnsform.
7. Lägg i grönsakerna i samma form.
8. Sätt in i ugnen.
9. Mosa fetaosten med en gaffel i en skål.
10. Lägg i yoghurt, olivolja och peppar.
11. Rör runt och smaka av såsen.
12. Duka bordet.
13. Kolla om kycklingen är genomstekt genom att skära lite i den. Om köttet är vitt så är kycklingen färdig.
14. Servera kycklingen med grönsakerna, fetaoströran och rostat bröd!