
Rårakor med bacon, rivna morötter och lingon
2 portioner
Ingredienser
1 pkt bacon
4 ägg
1 hackad gul lök
8 medelstora potatisar ca 150 g
1 tsk salt
2 msk rapsolja
Råkostsallad
2 morötter
2 äpplen
1 klyfta citron
½ dl lingonsylt
Gör så här
1) Stek bacon i en panna på medelvärme.
2) Plocka upp dem och lägg dem på en tallrik med hushållspapper på så att fettet rinner av.
3) Skala och riv moroten fint på rivjärn.
4) Riv äpplet grovt på rivjärn
5) Lägg riven morot och äpple i en skål och pressa över saft från citron.
6) Knäck ett ägg i en skål och vispa lite lätt.
7) Lägg löken i äggvispet.
8) Skala potatisen och riv den grovt.
9) Lägg potatisen i lök- och äggvispet.
10) Tillsätt salt och blanda väl.
11) Lägg i matfett i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt.
12) Lägg i smeten i klickar och bred ut dem.
13) Stek rårakorna gulbruna och frasiga på båda sidorna.
14) Servera rårakorna nystekta med bacon, råkost och lingonsylt.