Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pasta med pesto och mozzarellabollar

En sallad som passar bra nu under våren när det finns färsk sparris att få tag i. Njut av att äta en sallad på balkongen, packa med den och ät den ute i det gröna eller låt denna smakrika och färggranna sallad bli en del av en buffé.

4 portioner

Ingredienser
4 port pasta (ca 300 g torr vikt)
400 g färsk eller frusen sparris i bitar (eller gröna bönor)
4 msk pesto, färdig från burk
16 oliver
1 krm svartpeppar
20 körsbärstomater
250 g små mozzarellabollar
1 msk flytande matfett
Färsk basilika som dekoration

Gör så här
1. Koka upp vatten till pastan i en gryta.
2. Mät upp 4 port pasta enligt förpackningen och häll pastan i det kokande vattnet.
3. Koka pastan så länge som det står på förpackningen.
4. När pastan är klar häll den frusna sparrisen (bönorna) i pastavattnet. Använder du färsk grön sparris så ta bort det eventuellt träiga i änden, dela sparrisen i bitar och koka den i 3-10 minuter (beroende på hur grov och nyskördad den är).
5. Häll pastan och grönsakerna i durkslaget.
6. Häll tillbaka pastan och grönsakerna i grytan och blanda med pesto.
7. Blanda ner oliver och svartpeppar.
8. Häll pastasalladen på ett fat.
9. Tvätta körsbärstomaterna och skär dem i halvor.
10. Lägg tomaterna på pastasalladen.
11. Lägg mozzarellabollarna på salladsfatet.