Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pasta med pesto och mozzarellabollar

4 portioner

Ingredienser
4 port pasta (ca 300 g torr vikt)
400 g frusen sparris i bitar (eller gröna bönor)
4 msk pesto, färdig från burk
16 oliver
1 krm svartpeppar
20 körsbärstomater
250 g små mozzarellabollar
1 msk flytande matfett
Färsk basilika som dekoration

Gör så här
1. Koka upp vatten till pastan i en gryta.
2. Mät upp 4 port pasta enligt förpackningen och häll pastan i det kokande vattnet.
3. Koka pastan så länge som det står på förpackningen.
4. När pastan är klar häll den frusna sparrisen (bönorna) i pastavattnet.
5. Häll pastan och grönsakerna i durkslaget.
6. Häll tillbaka pastan och grönsakerna i grytan och blanda med pesto.
7. Blanda ner oliver och svartpeppar.
8. Häll pastasalladen på ett fat.
9. Tvätta körsbärstomaterna och skär dem i halvor.
10. Lägg tomaterna på pastasalladen.
11. Lägg mozzarellabollarna på salladsfatet.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu