Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Orientalisk köttfärsgryta med ris

4 portioner

Köttfärsröra
300 gram köttfärs
2 morötter
6 dl strimlad vitkål
10 cm purjolök
2 msk flytande margarin
2 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
2 krm kardemumma
1 krm kinesisk soja
1 msk senap
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
Salt, peppar

Grönsak till
Broccoli eller Haricots verts

Gör så här

1) Skala moroten.
2) Riv den grovt med rivjärnet.
3) Skär vitkålen i strimlor.
4) Dela och skölj purjolöken och skär den i strimlor.
5) Skala vitlöksklyftan.
6) Smält margarinet i en gryta tills det fått färg. (bild) Sätt en gryta på spisplattan  och häll i flytande margarin. Sätt på högsta värmen och låt margarinet bli ljusbrunt. Sänk till medelvärme.
7) Stek färsen.
8) Lägg i morötterna och stek dem tillsammans med köttfärsen.
9) Lägg i vitkålen och purjolöken.
10) Pressa i vitlök och lägg i svartpeppar, kardemumma, soja och senap.
11) Lägg i grönsaksbuljongtärningen och rör om.
12) Tillsätt vatten.
13) Sänk värmen och lägg på ett lock.
20) Låt köttfärsröran koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu