Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Makaronpudding

4 portioner

Pastarätt allt i ett.
Pastarätt som tillagas i ugnen tillsammans med kassler.

Ingredienser
4 dl idealmakaroner
200 g kassler
20 cm purjolök
1 msk flytande matfett
2 dl riven ost
4 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Serveras med råkostsallad
3 morötter (skalade och finrivna)
1-2 äpplen (grovt rivna)
1 pressad citron

10 cocktailtomater

Gör så här

1) Sätt ugnen på 200°C
2) Smörj den ugnsfasta formen med flytande matfett
3) Skär kasslern i små bitar
4) Dela purjolöken på längden och skölj den under rinnande vatten
5) Skär purjolöken i tunna skivor
6) Häll ca. 8 dl vatten i en kastrull, tillsätt saltet
7) Koka upp vattnet.
8) Häll i makaronerna och koka i 7 minuter
9) Häll mjölken i en skål.
10) Vispa äggen i mjölken så att det blandas väl
11) Krydda med salt och peppar.
12) Häll av makaronerna i durkslaget
13) Häll tillbaks makaronerna i kastrullen
14) Blanda ner kasslern i makaronerna
15) Blanda ner purjolöken i makaronerna
16) Blanda ner den rivna osten i makaronblandningen
17) Häll blandningen i den ugnsfasta formen
18) Häll ägg och mjölksmeten över makaronblandningen
19) Strö lite riven ost på makaronblandningen
20) Ställ in formen mitt i ugnen
21) Grädda i ugn ca 25 minuter
22) Servera makaronpuddingen tillsammans med råkost och halverade cocktailtomater.