Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Provençalska färsspett med bön- och couscoussallad

4 portioner

Ingredienser:
600 g lammfärs el nötfärs
½ gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, hackade
1 ask djupfrysta örtkryddor Provençale (35 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Du behöver också:
grillspett av trä, blötlagda

Bönsallad:
3 dl vatten
3 dl couscous
½ dl svarta bönor, kokta
½ msk olivolja
80 g färska champinjoner, i bitar
1 röd lök, i klyftor
10 svarta oliver, delade
salt och malen svartpeppar
1 knippe gräslök, 2 cm bitar
1 knippe timjan, grovhackad

Till servering:
2 dl matyoughurt

Gör så här:
Värm ugnen till 225º.
Blanda samman färs, lök, örtktyddor, salt och peppar. Forma till järpar och trä på spett.
Stek 10 minuter i ugn och vänd dem några gånger under tiden.

Bönsallad:
Koka upp vatten och häll över couscousen. Låt dra ca 3 minuter.
Skölj bönorna. Hetta upp olivoljan och fräs svampen. Tillsätt bönor, lök och oliver. Blanda med couscousen och krydda med salt och peppar. Strö över färska örter.

Servera med matyoghurt.