Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kryddiga fiskbiffar

4 port.

Ingredienser

250 g laxfilé
250 g sejfilé
1 bit purjolök, ca 4 cm
1 tsk salt
½-1 tsk sambal oelek
1 tsk färsk riven ingefära
½ tsk garam masala
1 tsk pressad citron
1 msk potatismjöl
½ dl vatten


Om du vill kan du använda bara lax i detta recept. Om du inte gillar de asiatiska kryddorna kan de bytas ut mot t ex salt, peppar och dill.

Gör så här:

1. Finhacka fisken för hand eller hacka den i en mixer.

2. Skala och finhacka vitlöken.

3. Ansa och skölj purjolöken. Finhacka den. Blanda lax, purjo och vitlök med övriga ingredienser ordentligt.

4. Forma färsen till små biffar och stek dem i matfett i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.

5. Servera biffarna med kokt potatis, grönsaker och gräddfilssås eller tzatziki. Biffarna är även goda att äta i hamburgerbröd med sallad, dressing och grönsaker.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu