Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Frittata med Herrgård

Frittata är en italiensk ugnsomelett. Herrgård smälter så härligt och gör frittatan fluffig. Den lite nötiga smaken blir god med den söta paprikan och rosmarin. Goda tillbehör kan vara lufttorkad skinka och oliver. Frittata smakar bäst rumstempererad.

4-6 portioner
400 g potatis
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
2 paprikor, gul och röd
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
salt och svartpeppar
6 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl riven Herrgård, smakstyrka 3
1/2 squash, skivad
1 dl tärnad Herrgård, smakstyrka 3
färsk rosmarin

Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Tvätta, skala och skär potatisen i skivor. Blanda dem med olja i en ugnssäker form som rymmer minst två liter. Rosta i het ugn ca 15 minuter. Skiva vitlök och rödlök tunt och skär paprikan i remsor. Blanda även dessa med lite olja och tillsätt i potatisformen när halva tiden återstår. Krydda även med timjan, oregano, salt och peppar.

Vispa ihop ägg, grädde och riven ost. Smaksätt med salt och peppar. När grönsaker och potatis fått fin färg tar man ut formen ur ugnen och sänker temperaturen till 175 grader.

Slå på äggstanningen och lägg ut skivor av squash, tärnad Herrgård och färsk rosmarin. Grädda ytterligare ca 25 minuter. Frittatan ska precis ”stanna”. Låt gärna vila 5–6 minuter.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu