Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Tekakor ca 20 st

2½ dl vatten
1/2 dl flytande matfett
1 dl havre- eller vetekli
1 dl rågflingor eller havregryn
2½ dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk sirap
1 ägg
ca 10-12 dl vetemjöl

Gör så här
Blanda vatten, flytande matfett, havrekli och råg flingor i en kastrull. Koka upp och koka till en tjock gröt. Häll gröten i en degbunke, tillsätt mjölken och låt det hela svalna till 37°C. Smula ner jästen och tillsätt salt, sirap, ägg och det mesta av vetemjölet. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den på nytt.
Forma degen till en avlång rulle som delas i 20 bitar, platta el kavla ut till runda kakor.
Nagga med gaffel, låt jäsa 30 min. Grädda i 225 grader ca 10 min.