Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Krämig squashsoppa, (6-7 port)

0,5 dl oliv,-rapsolja
2-3 squash (900-1000 g)
2 purjolökar
4-5 potatisar (ca 300 g)
2 veg. buljongtärningar
3-4 vitlöksklyftor
3 tsk curry
3 krm cayennepeppar
12 dl vatten
200 g nässlor/spenat/kirskål
2 dl mixade solroskärnor/ sojagrädde
2 msk pressad citron/äppelcidervinäger
örtsalt


Gör så här:
Skär squash och purjolök. Fräs lätt i olja i en rymlig kastrull, 5-6 min. Hacka och tillsätt potatisen. Låt fräsa i ytterligare 5 min. 

Tillsätt buljong, vitlök, cayennepeppar, curry och späd med vatten. Låt koka på svag värme under lock i ca 20 min. När det är några min. Kvar av koktiden tillsätt nässlorna och de mixade solroskärnorna under omrörning. 

Smaka av med citron och örtsalt. Mixa med mixerstav och servera.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu